خرس قهوه ای

نام فارسی: خرس قهوه ای
نام انگلیسی : Brown bear
نام علمی : Ursus arctos

گستره:
در اروپا ، آمریکا و آسیا پراکنده است.در ایران از شمال خراسان تا آذربایجان و لرستان ، خوزستان و فارس دیده می شود.

زیستگاه:
خرس قهوه ای در مناطق جنگلی خزر ، ارسباران و زاگرس ، علف زارهای مرتفع کوهستانی و دره های پایین دست جنگل زندگی می کند.
طول بدن این پستاندار ۱۸۰ تا ۲۵۰ سانتی متر ، طول دمش ۶ تا ۱۴ سانتی متر ، ارتفاع بدنش ۹۰ تا ۱۲۰ سانتی متر و وزنش ۱۰۰ تا ۳۸۵ کیلو گرم است و بزرگ ترین گوشت خوار ایران به شمار می رود.
خرس قهوه ای جثه ای بزرگ ، گوش هایی کوچک و گرد ، دمی بسیار کوچک و نامشخص ، سری پهن ، پوزه ای کشیده و چشم هایی ریز و نزدیک به هم دارد.گردنش کوتاه و کلفت ، دست و پایش بلند و کلفت دارای ۵ ناخن بلند ، بدنش پوشیده از موهای انبوه ، زبر و بلند و رنگ موهای بدنش بسیار متغیر و از زرد روشن تا قهوه ای تیره است.

رژیم غذایی:
خرس قهوه ای همه چیز خوار است و اغلب از مواد گیاهی شامل میوه ، ریشه ، دانه و جوانه  گیاهان تغذیه می کند.گاهی هم حشره ،مهره داران کوچک ،ماهی ،لاشه  حیوانات ، دام های اهلی ، زباله و عسل می خورد.
جفت گیری خرس های قهوه ای در اواسط تابستان صورت می گیرد و نوزادان در زمستان به دنیا می آیند.