رودک عسل خوار

 نام علمی : Mellivora capensis
نام انگلیسی: Honey Badger,Ratel
نام فارسی: رودک عسل خوار

شاید نام رودک عسل خوار را کمتر کسی در میان مردم شنیده باشد یا حتی در ایران دیده باشد ولی به جرات می توان گفت این پستاندار زیبا در ایران هم زیست کرده و خواهد کرد . ولی با توجه به نادر بودن این گونه در جهان همیشه خطر هایی آنها را تهدید خواهد کرد از جمله شکار توسط انسان ها این پستانداران به جز کشور ایران در کشور هایی نظیر آفریقا ، راجستان هندوستان ، جنوب کشور عراق زیست کرده و جزو شجاع ترین پستانداران به شمار می آید به طوریکه در رکورد های گینس این شجاعت مثال نزدنی اش ثبت گشته

رودک عسل خوار شباهت زيادي به رودك معمولي دارد. برخلاف اكثر پستانداران، رنگ پشت آن سفيد يا خاكستري متمايل به زرد و رنگ پهلوها و زير بدن كاملاً سياه است. در ناحيه سر، نوارهاي سياه و سفيد وجود ندارد.
اندازه‌ها: طول سر و تنه ۶۰ تا ۷۷ سانتي‌متر، دم ۲۰ تا ۳۰ سانتي‌متر، ارتفاع ۲۳ تا ۲۸ سانتي‌متر، وزن ۷ تا ۱۳ كيلوگرم.
زيستگاه رودک عسل خوار: مناطق نيمه بياباني، استپي، جنگلي، تپه ماهور و بيشه‌زارهاي خوزستان.
پراكندگي: تاكنون در پناهگاه حيات وحش دز و رامهرمز در خوزستان، گرگان و تركمن صحرا، پارك ملي خبروروچون در استان كرمان و منطقه بوروئيه هرات در استان يزد مشاهده شده است.
پراكنش جهاني: از فلسطين و شبه جزيره عربستان تا تركمنستان، شرق هند و قاره آفريقا.

عادات: شبگرد است. به صورت جفت يا انفرادي زندگي مي‌كند. با ناخن‌هاي قوي خود سوراخ‌هايي مي‌كند و يا در سوراخ‌هاي طبيعي، شكاف سنگ‌ها و سوراخ درختان لانه مي‌سازد. براي يافتن عسل از درختان بالا مي‌رود. بعضي از خصوصياتش شبيه خرس است (راه رفتن، جست و خيز، معلق زدن). به علت ايجاد بوهاي بسيار تند و تهوع‌آور از غده‌هاي زير دم،‌ داشتن دندان‌هاي تيز و آرواره‌هاي قوي، پوست كلفت و چرم مانند و حالت تهاجمي به او لقب جنگ‌جوي بدون رقيب داده‌اند. رودك قادر است در پوست خود كه بسيار شل است بچرخد و با اين عمل مي‌تواند حتي حيواني را كه پشت گردنش را گرفته است گاز بگيرد. چنانچه حيوان نابالغ را در اسارت نگهداري كنند بسيار دست‌آموز مي‌شود و به حيواني كاملاً مطيع، مهربان و فعال تبديل مي‌شود.

غذا: همه‌چيز خوار است. از ميوه‌ها، مهره‌داران كوچك، پرندگان، تخم آنها و لاشه حيوانات تغذيه مي‌كند. به خوردن عسل علاقه فراواني دارد در آفريقا رودك عسل خوار و پرنده عسل ياب (Honey guide bird) همزيستي نزديكي دارند. اين پرنده پس از اطلاع از محل كندوي عسل آواز مخصوصي مي‌خواند، رودك با شنيدن اين صدا پرنده را تا محل كندو تعقيب مي‌كند و پس از دستيابي به كندو، با هم شروع به خوردن عسل و لارو زنبورها مي‌كنند.

توليدمثل: رودک عسل خوار احتمالاً در ايران در اوايل پاييز جفت‌گيري مي‌كنند. مدت آبستني شش تا هفت ماه است. يك تا دو بچه مي‌زايد. طول عمر در اسارت متجاوز از ۲۶ سال است.

تصاویر رودک عسل خوار

براي بازديد از محصولات جديد سايت عسل ياب به فروشگاه مراجعه شود

http://www.asalyab.com/shop